Special Haircare Rivierenland

Kapper en Haarwerkspecialist

Over Special Haircare Rivierenland en Irene

Special Haircare Rivierenland is gestart op 1 januari 2019.

Er zijn vele kappers en kapsalons in Nederland te vinden.
Daarom wilde ik (Irene) een kapsalon starten met een speciaal tintje.

Mijn moeder

Mijn moeder heeft sinds 2004 een haarwerk, nadat bij haar een specifieke vorm van Alopecia werd geconstateerd. Binnen zeer korte tijd verloor mijn moeder al haar haren. Ik werkte toen als accountmanager bij L' Oréal en ben het avontuur samen met mijn moeder aangegaan in de haarwerk wereld.

Al snel werd duidelijk dat een haarwerk niet zomaar gekozen wordt. Mijn moeder had in eerste instantie gekozen voor een haarwerk met echt haar. Al snel bleek dat dit té zwaar voor haar was. 
Na een jaar toch maar overgeschakeld naar synthetisch haar. Lang of toch kort? Donker, licht of grijs haar? Een hele onderneming om het juiste model te vinden.

Door mijn werkervaring als accountmanager bij L' Oréal en de zoektocht voor het juiste haarwerk voor mijn moeder, is het kappersvak in mijn bloed gaan zitten. 

Mijn moeder, met synthetisch haarwerk


Opleiding, certificaten en ANKO

Na het behalen van mijn Allround kappersdiploma, heb ik ook mijn haarwerkcertificaat behaald.
Vervolgens heeft mijn man Frank, een fijne salon aan huis gecreëerd. Aangezien er één stoel in mijn kapsalon staat en de afspraken ruim gepland worden, is alle privacy gewaarborgd.

ANKO heeft mijn werkwijze en salon getoetst en sinds 1 april 2019 is Special Haircare Rivierenland lid van ANKO kappers en gecertificeerd ANKO Haarwerker. Hoe trots kan je zijn? Heel trots! 

Jaarlijks toetst ANKO of je nog steeds aan alle eisen en voorwaarden voldoet en dan ontvang je een verlenging! Voor het jaar 2023 wederom een verlenging ontvangen voor erkend haarwerker!

Zorgcentrum Lingewaarde

Op een onbezorgde donderdag in mei 2019, na een rondje in de Betuwe te hebben geflyerd met mijn haarwerken folders, kwam ik per toeval terecht bij Zorgcentrum Lingewaarde in Tiel. Hier werd ik met open armen ontvangen door de vriendelijke ouderen, die heerlijk voor de deur zaten te genieten in het zonnetje. Eigenlijk wilde ik hier uitsluitend mijn folders achterlaten, alleen dacht de leiding dat ik kwam praten over een kapsalon in het huis. 

 

Wow! Hoe is het mogelijk? Dit sluit perfect aan bij mijn speciale kapperstintje!

Sinds 1 juli 2019 werk ik één dag per week met enorm veel plezier in Zorgcentrum Lingewaarde. Scheren, knippen, kleuren, jetting en wassen-watergolven? 
Iedere week weer een feestje in Lingewaarde!

Sinds 1 april 2023 is de kapsalon in Zorgcentrum Lingewaarde een gecertificeerd ANKO haarwerksalon. In deze salon kunt u een grote voorraad van synthetische haarwerken naar alle hartenlust vrijblijvend passen en bekijken.


Special Needs kappersbehandelingen

Eén van mijn eerste jongste klanten is Mason. 
Dé muze van Special Haircare Rivierenland. 
Een heerlijk jongetje met een aantal speciale kenmerken. 

Hij heeft mij geïnspireerd om meer te doen met- en voor verstandelijk- en lichamelijk beperkten op het gebied van kappersbehandelingen. 

Huis- of locatie bezoek is mogelijk, bij meerdere klanten.
Vraag gerust naar de mogelijkheden.


Tot slot

Special Haircare Rivierenland biedt een warme, gezellige en vooral veilige omgeving voor iedereen.

Van reguliere kappersbehandelingen tot speciale zorg, ik sta voor u klaar!

Bellen
Map