Special Haircare Rivierenland

Kapper en Haarwerkspecialist

Haarverlies

Haarverlies kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder lees je verschillende oorzaken van haarverlies. Erfelijkheid, medische behandeling of een haaraandoening, zijn onder andere de verschillende vormen van haarverlies.

Als goede haarwerker moet je niet alleen vakkennis bezitten. Levenservaring en inlevingsvermogen zijn belangrijke factoren die je bij Special Haircare Rivierenland mag verwachten. Er is altijd de mogelijkheid vrijblijvend alle soorten, maten en opties te bekijken en proberen. Samen nemen wij de tijd om te bepalen wat er bij jou past en zeker waar jij je goed/prettig/vertrouwd bij voelt.

Hieronder lees je verschillende oorzaken.

Verlies van definitieve aard

Alopecia

Alopecia areata
- pleksgewijze kaalheid, die zich overal op het lichaam kan voordoen

Alopecia totalis
- voornamelijk het hoofdhaar groeit niet meer

Alopecia universalis
- er is volstrekt geen haargroei meer te bespeuren, noch hoofdhaar, noch gezichts- of lichaamshaar

Drie vormen van haarverlies wat onomkeerbaar is. Wanneer je deze diagnose van de dokter te horen krijgt, krijg je ook te horen dat het verloren haar niet meer terug komt. Wellicht bezit je op dat moment nog maar een paar kale plekken. Je wordt voorbereidt dat dit zo blijft of erger kan worden en volledige kaalheid kan opleveren. 

Verlies van tijdelijke aard

Chemotherapie

De meest onvoorspelbare bijwerking van chemotherapie is haarverlies. Het idee dat jij kale plekken krijgt is beangstigend en kan zelfs tot emotionele problemen leiden. Gelukkig bestaan er goede vervangers, zodat jij jouw zelfvertrouwen behoudt.

Als ervaringsdeskundige is mij in de afgelopen 15 jaar wel duidelijk geworden dat een goede passende oplossing voor het haarverlies tijdens de chemotherapie, een heel belangrijke factor is het te bewandelen traject. Hoe lastig is het om een haarwerk te passen als je jouw eigen haar gewoon nog hebt. Wat nu lekker zit, zit misschien helemaal niet lekker als het haarwerk een noodzaak is. 

Inlevingsvermogen en snel schakelen bij veranderingen, staan hoog in het vaandel bij Special Haircare Rivierenland. Denk niet dat iets niet kan, vaak kan het namelijk wel.
Vraag gerust naar het onmogelijke! 

Special Haircare Rivierenland adviseert Mediceuticals voor de verzorging van uw hoofdhuid tijdens uw behandeling

Dunner haar door stress

Er wordt veel gepraat over stress en iedereen krijgt er weleens mee te maken. De één kan het beter verdragen dan de ander. Eén van de vier symptomen wordt ge-uit door haarverlies. Sommige krijgen zeer dunne plekken waar rechtstreeks op de hoofdhuid wordt gekeken. Wanneer de stress afneemt, kom in vele gevallen de reguliere haargroei weer terug. Uiteraard moet er een oplossing zijn voor de tussenliggende periode. Special Haircare Rivierenland heeft voor ieder type haaruitval een oplossing. Deelhaarwerken om de dichtheid van het haar op te vullen en plaatselijke caps om de haardichtheid bij de fontanel aan te passen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend consult, waar je de mogelijkheden worden voorgelegd.

Zwangerschap en borstvoeding

Ondanks tijdens de zwangerschap jouw haren waarschijnlijk prachtig glanst, vrijwel niet uitvalt en je zelfs het idee hebt een dikkere bos haar te hebben, kan het haar ineens met bossen tegelijk uitvallen, nadat je stopt met borstvoeding geven. Dit is natuurlijk enorm schrikken en de angst slaat je om het hart. Gelukkig gaat dit zich weer herstellen, alleen zal je er wat geduld voor moeten hebben. Tijdens de weg ernaar toe is het enorm belangrijk het haar en de hoofdhuid goed te verzorgen. 

Special Haircare Rivierenland adviseert Mediceuticals als bijdrage voor het herstel van de haargroei.

Gewichtsverlies

Door sterke gewichtsafname kan men extreem haarverlies krijgen. Dit komt doordat de vitamines en mineralen als eerste naar de vitale delen (organen) van het lichaam gaan. Hierdoor lijdt het haar aan onvoldoende vitamines en zal het door het tekort gaan uitvallen. Vaak herstelt dit zich op de langere termijn weer.

Brandwonden en littekens

Hierdoor ontstaan flinke beschadigingen aan de huid, die vaak blijvend zijn. Hier zijn mooie en goede oplossingen voor beschikbaar.

Medicijnen

Er is een flinke waslijst aan medicatie die haarverlies kunnen veroorzaken.

Hieronder de meest voorkomende;

- anticonceptie
- antibiotica's
- mehtotrexaat (bij o.a. reuma)
- bloeddrukverlagers

Er zijn nog vele soorten die haarverlies kunnen veroorzaken.
Lees de bijsluiters en bij twijfel informeer bij uw arts.

Bellen
Map